Project Description

Suprafaţa: 89mp (4 camere)

Localizare: bld. Constructorilor, Bucureşti

Buget : 27000 euro

Status: finalizat

Durata lucrărilor: 3 luni

Utilizare: locuinţă

  • Nu de puţine ori diferenţa între un gust satisfăcător şi unul delicios o fac condimentele. O astfel de stratagemă “culinară” a fost aplicată în cazul acestei amenajări. Vorbim astfel de un apartament comunist, cu un partiu “consacrat”, în care s-au folosit accente de materialitate şi culoare pentru a face spaţiile să vibreze.
  • Spaţiul livingului a fost scurtat, o treime fiind transformată în dressing, pentru a modifica spaţiul longitudinal (tip tunel) într-un spaţiu de tip central, mai propice discuţiilor în sănul familiei. Spaţiul este animat de prezenţa peretelui decorativ din lemn ce generează o unduire ce te invită sa te aşezi. Braţele corpului de iluminat aprind parcă limita superioară a elementelor de lemn pentru a grada trecerea de la aspectul lemnului la tavanul alb al încăperii.
  • Bucătăria a fost extinsă pe balconul adiacent şi divizată în zonă de preparare şi zonă de luat masa. Peretele de cărămidă aparentă aduce aminte prin materialitatea sa de vatra caselor ancestrale ca nucleu al locuinţei. Prin montarea oglinzii în zona de dining s-a încercat obţinerea unui efect de fereastră în bandă tocmai pentru a încerca să compensăm faptul că masa se depărtează de lumina prin prezenţa zonei de gătit în vechiul balcon.
  • Tapetul din spatele patului este furnizorul de dinamism al dormitorului matrimonial. Patul devine astfel un vehicul cu ajutorul căruia traversezi acel pod plin de semnificaţie.
  • Băile par a fi săpate în piatră. Acolo unde piatra s-a dematerializat au apărut obiectele sanitare ce definesc spaţiul la nivel funcţional. Accentul de culoare apare aici la nivelul tavanului.