Project Description

Suprafaţa: 45mp

Localizare: str. Al. Lăpuşneanu, București

Buget: 25000 euro

Status: finalizat

Durata lucrărilor: 6 luni

Utilizare: terasa deschisă

An: 2018

  • Dorinţa de unicitate manifestată de beneficiar încă din discuţiile incipiente a fost energia catalizatoare a acestui proiect. Terasa privată este prin excelenţă o extindere a sufrageriei, locul în care ne primim prietenii mai aproape de natură. Iar când ne raportăm la aglomeraţia urbană a Bucureştiului, importanţa terasei devine mult mai pregnantă.
  • Conceptul proiectului a pornit de la unul dintre cuvintele cheie primite de la beneficiar si anume “prietenie”.  A apărut astfel o paralelă între oamenii strânşi într-o horă şi succesiunea unor stâlpi sculpturali ce susţin copertina precum o pânză perfect întinsă.  Înclinare stâlpilor sugerează pe de o parte contribuţia acestor la menţinerea pânzei întinse, pe de altă parte pânza/copertina pare că îi opreşte să fugă către zona verde. Deşi industriali prin excelenţă, stălpi par să împartă origini comune su zona verde prin prisma culorii şi a evazării.
  • Ţesutul structural al copertinei este compus din elemente de lemn dispuse coplanar la legarea cărora s-a apelat la piese unice din oţel, care nu fac decât să transforme fiecare nod structural într-un nod estetic.